Title Image

Nanoliposomiale

Tecnologia nanoliposomiale

Per i nostri prodotti utilizziamo la tecnologia nanoliposomiale. Che cos'è e perché è la soluzione più efficace per la somministrazione di farmaci?

Particelle liposomiali

Dal punto di vista chimico, i liposomi sono particelle sferiche di morfologia vescicolare formate da lipidi. Queste particelle sono in grado di incapsulare farmaci idrofili nel loro compartimento acquoso e di incorporare farmaci idrofobici nella membrana lipidica. Esistono anche particelle chiamate nanoliposomi con le stesse proprietà, ma più piccole rispetto ai liposomi. Il loro diametro non deve mai superare i 100 nanometri.

Vantaggi della tecnologia 

La medicina moderna utilizza quotidianamente liposomi e nano liposomi. Essi hanno guadagnato attenzione non solo per il loro utilizzo come sistema di membrana modello, ma anche per la loro utilità nella somministrazione di farmaci, in cui i liposomi e i nanoliposomi presentano vantaggi terapeutici fondamentali nel targeting e nel rilascio controllato di principi attivi.

Liposomi X nanoliposomi

Collaboriamo con le nostre principali università, istituzioni scientifiche e aziende farmaceutiche nella ricerca e nella produzione dei nostri prodotti nanoliposomici. L’esistenza dei nanoliposomi facilita notevolmente la somministrazione di farmaci grazie alla loro solubilità in acqua e alle loro dimensioni. In questo caso, più piccoli sono, meglio è. I nanoliposomi vengono assorbiti più rapidamente e sono più facilmente biodisponibili. Pertanto, attualmente rappresentano il modo più efficiente per veicolare sostanze medicinali nell’organismo.

Basato su prove
scientifiche

I nostri prodotti si basano sulla Medicina Basata sull'Evidenza (nota anche come EBM), che consiste nell'utilizzo di prove scientificamente validate che un medico valuta come il modo più appropriato per curare i pazienti. L'EBM utilizza informazioni attuali che non sono ancora state ancorate alla medicina tradizionale. Si tratta quindi di un trattamento che utilizza approcci innovativi ma di provata efficacia.

Scriveteci,

saremo lieti di metterci in contatto con voi




    UNIQUE THERAPEUTICS GLOBAL s.r.o.

    Na Luhách 1559/14
    400 01 Ústí nad Labem
    Czech Republic

    Náš tým

    Radek Hlaváček

    Je zakládajícím členem Unique Therapeutics, kanadské společnosti sídlící v Ústí nad Labem, městě, kde Radek žil do svých 19 let. Jako přistěhovalec se přestěhoval do Švýcarska a později do Kanady, kde žije se svou ženou od roku 1991. S pěstováním konopí a používáním jeho květů a extraktů pro lékařské účely začal v roce 2000 poté, co získal licenci MMAR (Marihuana Medical Access Regulations) ) .

    Ivana Bednářová

    Ivana Bednářová se může pochlubit dvacetiletou praxí v oblasti obchodu, marketingu a public relations, během své kariéry zastávala odpovědné pozice v různých mezinárodních společnostech. V rámci své marketingové a public relations agentury založil a vedl několik úspěšných projektů týkajících se zdravého životního stylu a mezinárodní certifikace doplňků výživy a potravin. Vystudovala ekonomii na Anglo American University, má tři děti a mezi její koníčky patří sport, cestování a gastronomie.

    Liam Duff

    Jako hlavní vědecký a technologický ředitel společnosti Unique Therapeutics je Liam zodpovědný za vývoj, testování, výrobu a shodu našich výrobních procesů a také za každodenní operace. Duševní vlastnictví a technologie jsou jádrem naší společnosti Unique Therapeutics a Liam je zodpovědný za zajištění toho, že jsme vždy v popředí nejúčinnějších způsobů, jak do těla dostat kanabinoidy, a zajistit, aby naše kvalita byla nejlepší, jaká může být.

    Ranjit S. Bhardwaj

    Ranjit S. Bhardwaj, po studiu biomedicínských věd v oboru imunologie, imunobiologie rakoviny a regenerativní medicíny, se specializoval a získal kvalifikaci v oblasti imunobiologie rakoviny a regenerativní medicíny, buněčné a molekulární patologie. Dr. Ranjit Bhardwaj je aktivní v síti lékařů a předepisovatelů konopí, podílí se na klinických výzkumných projektech na univerzitách a ve výzkumných a vývojových fórech v Německu i v zahraničí a vykonává poradenské funkce v oblasti podnikání ve zdravotnickém a farmaceutickém průmyslu.

    Jakub Kryšpín

    Jakub Kryšpín je odborník na léčbu konopím. Od roku 2013 úspěšně léčil za pomoci Fénixových slz. Od roku 2021 pak pokračuje ve spolupráci s naší firmou ve své práci v léčení a vědeckého poznání, kdy se soustředí v první řadě na léčbu onkologických, ale i neurodegenerativních, autoimunitních chorob a dalších nemocí, které se nějak dotýkají endokanabiodního systému člověka. Jakub je od roku 2006 nemocen roztroušenou mozkomíšní sklerózou a kdysi dávno byl i na vozíku. O konopí tvrdí, že je to, vzhledem k širokému spektru jeho užití, vůbec ta nejdůležitější bylina na planetě Zemi.